A recent study found that newly arrived immigrants to Canada experience a deterioration in their health, mainly due to changes in lifestyle and living conditions and influenced by environmental, economic, socio-cultural factors and unfamiliar food. The main findings and issues arising from the research and various solutions to better guide this growing population are presented. After this session, you will be able to identify the challenges that an immigrant may encounter in order to eat a healthy diet in the Canadian food environment; identify the main nutritional issues faced by immigrants as well as the impact of immigration on nutritional status; and adapt your professional practice to an immigrant clientele.
Une étude récente a révélé que la santé des nouveaux arrivants se détériore après leur arrivée au Canada, principalement en raison des changements à leur style de vie et à leurs conditions de vie. Les facteurs environnementaux, économiques et socioculturels, ainsi que la mauvaise connaissance des aliments offerts joueraient également un rôle. Les principaux résultats et enjeux issus de la recherche et les diverses solutions pour mieux guider cette population en croissance seront présentés. Après cette séance, vous serez en mesure d’identifier les défis que pourraient devoir relever les immigrants pour adopter une alimentation saine dans l'environnement alimentaire canadien; d’identifier les principaux enjeux auxquels font face les immigrants en matière de nutrition de même que l’impact de l’immigration sur l’état nutritionnel; et d’adapter votre pratique professionnelle à une clientèle immigrante.
Host: DC Community and Public Health Network & Regroupement des diététistes francophones du Canada
Date of presentation: June 2017, DC National Conference
Speaker: Marianne Lefebvre MSc DtP is owner of Intégration Nutrition in Montreal, QC.
Materials:
- Video presentation (73 minutes) with the presentation slides (pdf)
- Audio file (mp3 file)
Cost: $19.95 for members; $39.95 for non-members; $9.95 for students